Výzva pro všechny milovníky klasického lyžování. Jilemnická 50 s 211 vás nadchne

Autor

Nemůžete se splést. Pokud hledáte místo, kde na vás doslova dýchne tradice a historie klasického lyžování u nás, pak je Jilemnice  a místní lyžařský klub ČKS SKI Jilemnice tou nejlepší volbou. Nejstarší lyžařský klub v Čechách pořádá letos již 15. ročník Jilemnické 50 s 211 jako druhý závod ze seriálu Stopa pro život. 

Výzva pro všechny milovníky klasického lyžování. Jilemnická 50 s 211 vás nadchne

Závody pro všechny

Sobotní program je zaměřený na děti, které během dopoledne absolvují dětské závody dle příslušných délek a věkových kategorií. Pro děti je to opravdu zážitek jako na velké akci, protože v rámci Jilemnické 50 s 211 se jich tradičně schází okolo čtyř set. Navíc děti díky podpoře Nadace PPF startují zdarma. 
Následuje individuální výzva, což je formát, který jsme si vyzkoušeli v době covidové, naštěstí již minulé. Více doplňuje hlavní organizátor, Michal Kučera.
„Naše závody jsou pro všechny. V sobotu pořádáme „Open jízdu“, kde každý zájemce může mezi dvanáctou a patnáctou hodinou kdykoliv přijít a ve svém vlastním tempu si objet okruh tolikrát, kolikrát to stihne a bude mít chuť. V neděli si pak lyžaři budou moci vyzkoušet patnáctikilometrovou trať, která se celá jede na místním okruhu,“ říká hlavní organizátor závodu Michal Kučera. 

 

Zázemí i individuální péče

Jak už se stalo při závodech seriálu Stopa pro život samozřejmostí i na Jilemnické 50 je pro vás připraven maximální servis. Každý z účastníků se může těšit na startovní balíček obsahující například čepici, čelenku nebo šátek dle vlastního výběru a startovní číslo. V zázemí pak hlad zaženete polévkou a hlavním jídlem zdarma, převléknout se můžete ve vyhřívaném velkokapacitním stanu, o vaše lyže se zase postarají profesionálové nejen v samotném areálu, ale i přímo na trati. Veškeré cennosti a osobní věci pak můžete bez obav zanechat v úschovně. Ať již bude váš výkon na trati jakýkoliv, těšit se můžete na účastnickou medaili, která bude milou vzpomínkou na strávený víkend. Tři nejlepší z každé kategorie pak budou oceněni na slavnostním vyhlášení. Zajímavé a hodnotné ceny však můžete získat i bez ohledu na výsledek, po sobotním závodě se totiž můžete těšit na bohatou tombolu.

Specifika tratí

V závislosti na aktuálních sněhových podmínkách budou vybrány trasy Jilemnice, Roudnice v Krkonoších, nebo Horní Mísečky. S tím, že děláme vše pro to, aby se závod uskutečnil na Roudnici, kde jsou krásná panoramata Západních Krkonoš. K dispozici vám bude patnáctikilometrový okruh, který můžete zdolávat na distancích 15, 30 a 45 kilometrů. V sobotu vyrazíte na vámi vybranou trať stylem individuálního startu, sami si tedy můžete určit moment, kdy začnete svůj boj proti chronometru. V neděli budete mít díky hromadnému startu klasickou technikou své soupeře doslova na dosah ruky. Na výběr jsou vzdálenosti stejné jako v předcházejícím dni, tedy 15, 30 a 45 kilometrů klasicky. 
„Pokud nám vyjde počasí, všichni účastníci se mohou těšit na krásné výhledy a perfektní zázemí. Jsme hobíci-amatéři, ale vždy se snažíme připravit tratě na té nejvyšší úrovni,“ láká lyžařské nadšence Michal Kučera.

Výzva pro rodiny s dětmi

Pokud dorazíte do Jilemnice i se svou rodinou, vsadíte na správnou kartu. Jestli se ve vašem dítku skrývá opravdový závodnický duch, může vyrazit do akce a poměřit schopnosti spolu se svými vrstevníky. A když uspěje, slavnostní vyhlášení výsledků bude pro něj i vás další odměnou a nezapomenutelným zážitkem.

Takže si nezapomeňte ve svém diáři výrazně označit poslední lednový víkend. Zážitek, který na vás v Jilemnici a půvabné krkonošské krajině čeká, bude stát rozhodně za to!

 

Seriál závodů Stopa pro život a jeho poslední akce!
Autor

11. března se koná poslední z pětice závodů seriálu Stopa pro život. Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě je totiž skutečnou mekkou českého sportu. Pokud tedy ty i tvoje rodina milujete běžecké lyžování, neváhejte. Akce pod názvem BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže je zárukou vaší maximální spokojenosti. 
 

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence