Víc než jen lyžování. CARDION Karlův běh nabízí unikátní zážitek pro všechny!

Autor

Je to místo, kde na vás dýchne tradice a slavná historie doslova z každého koutu. Další závod z pětidílné série Stopa pro život pod názvem CARDION Karlův běh se uskuteční 18. a 19. února v nádherných kulisách Božího Daru v Krušných horách a všichni příznivci klasického lyžování se mohou těšit na parádní zážitek.

Víc než jen lyžování. CARDION Karlův běh nabízí unikátní zážitek pro všechny!

Je opravdovým unikátem mezi závody konanými na českém území. CARDION Karlův běh se může pyšnit bohatou historií, jelikož své první řádky začal Karlův běh psát už na konci 60. let minulého století, kdy se v hlavách místních lyžařských nadšenců Jana Pravečka staršího a Jiřího Čáslavského zrodil nápad uspořádat v půvabném okolí Božího Daru dálkový závod. 

První ročník pojmenovaný po Otci vlasti Karlu IV. se uskutečnil v roce 1970 a vzorem se mu stal slavnější švédský "bratříček" Vasův běh. To potvrzuje i organizátorka Kačka Ondrová. „Karlův běh je druhým nejstarším závodem konaným na českém území, letos se uskuteční již jeho 52. ročník. Jeho krása spočívá nejen v tradici, ale především v lokalitě, ve které se koná, tedy půvabné krajině Krušných hor a Božího Daru.“ 

Trasy pro každého

Lyžařští nadšenci se mají opravdu na co těšit, z široké nabídky tras si vybere každý. Jak už se stalo na závodech Stopa pro život zvykem, na své si přijdou i ti nejmenší. V sobotu je na výběr hned z pětice akcí. Své první závodnické krůčky mohou vaši potomci udělat na dětských závodech v délce 500 metrů nebo 1,5 kilometru klasickým stylem, ti starší jistě nepohrdnou šestikilometrovou distancí volným stylem. Zkušenější lyžaři se budou moci pustit do boje na 22 kilometrové trati. Pokud si přeci jen na takovou štreku nevěříte, bude pro vás připravena o deset kilometrů kratší výzva. V obou případech poměříte síly s konkurencí ve volné technice.

Nabitá neděle

Tím však výzvy třetího únorového víkendu zdaleka nekončí. O pořádnou dávku adrenalinu totiž bude postaráno i v neděli. Pro zkušené milovníky ski je na programu opravdová lahůdka v podobě závodu na 45 kilometrů klasickou technikou. Zdá se vám taková vzdálenost přeci jen trošku moc? Pak budete mít možnost popasovat se s poloviční 22 kilometrovou distancí. Stejně jako v sobotu budete moci vyrazit i na 12 kilometrovou trať. Ve všech třech nedělních závodech se pojede klasickou technikou. „Naše závody jsou přizpůsobeny pro všechny milovníky běžeckého lyžování bez ohledu na výkonnost. V sobotu i v neděli jsou na programu hobby závody na 12 kilometrů, které jsou pro amatérské či méně zkušené lyžaře ideální,“ potvrzuje Ondrová. 

Zahraniční konkurence i perfektní zázemí

Krušné hory a blízkost hranice s Německem má pro Karlův běh další zajímavé plus. Tím je hojná účast německých lyžařů, kteří tak dávají závodu mezinárodní rozměr. O všechny účastníky bude jako na každém ze závodů seriálu Stopa pro život maximálně postaráno. Zázemí bude postaveno přímo na náměstí na Božím Daru a závodníci zde najdou vše potřebné. Každý z lyžařů bude mít možnost využít mazací servis, samozřejmostí je vyhřívací velkokapacitní stan, ve kterém se pohodlně převléknete. K dispozici vám bude i jídelna s barem a kavárnou. Každý účastník se může těšit na originální upomínkový předmět s logem závodů Stopa pro život. Maximální péče vám bude věnována i na trati, kde bude k dispozici občerstvení, v cíli každého ze závodů na vás pak čeká teplé jídlo.

Ať již jste se zúčastnili prvních dvou podniků Stopy pro život nebo se bude jednat o vaši premiéru, na jedno se můžete spolehnout. Víkend strávený na Božím Daru v Krušných horách ve společnosti dalších lyžařských nadšenců vám přinese zážitek, který bude stát rozhodně za to. Osmnáctého a devatenáctého února se na vás těšíme!



 

Sportujte s dětmi bezpečně
Autor

Pokud se chystáte vyrazit lyžovat i s dětmi, je samozřejmostí jim zajistit kvalitní vybavení, tedy lyže, boty, hůlky a oblečení, ale snad ještě důležitější je mít na paměti jejich bezpečnost. Nezbytnou výbavou na sjezdovkách nejen pro začínající lyžaře je helma a chránič páteře, tzv. páteřák.

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence