Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211

Autor

Poslední lednový víkend 28. – 29. 1. patřil první akci letošní zimní sezony, které byla titulárním partnerem Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR 211 a nesla tak název Jilemnická 50 s 211. 

Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211

Program byl rozdělen do dvou dnů s tím, že sobotní dopoledne patřilo dětským závodům s TV NOVA, na kterých všechny děti startují již druhý ročník zcela zdarma díky podpoře Nadace PPF. Celkem se dětských závodů zúčastnilo přes 400 dětí napříč kategoriemi, což je naprosto fantastické!  Kompletní výsledky z dětských závodů TV NOVA jsou nahlédnutí ZDE

Po obědě byl otevřen upravený okruh o délce 5,3 km k individuální výzvě, kde výsledky byly rozděleny na základě počtu dokončených okruhů. Účastníci si tak mohli vybrat dle nálady nebo netrénovanosti, zda si vyjedou na jeden, dva nebo dokonce pět okruhů, jedinou podmínkou bylo projet cílem do 16. hodiny. 

Neděle patřila závodům klasickou technikou s hromadným startem. První výstřel ze startovací pistole byl slyšet v 10:00, kdy závodníci vyrazili na závod o délce skoro 30 km. O 10 minut později se pak startovalo na 20 km a úplně poslední závod o pět minut později byl na nejkraší distanci přes 10 km. Nejdelší trať ovládl Pavel Janeček jezdící za tým eD system Silvini team, který pět okruhů zvládl za 1:45:55 na druhém místě ho doplnil s dvou minutovou ztrátou jeho týmový kolega Adam Matouš, který porazil o 4 vteřiny Jakuba Pšeničku. Mezi ženy byla nejrychlejší Eliška Šibravová, která vyhrála o více než 17minut před druhou Kateřinou Moravcocou z týmu eD system Silvini a stupně vítězů uzavřela Vendula Křoustková z týmu TJ ČZU Praha. 

Kompletní výsledky z nedělních závodů jsou ZDE

JAK TO NA JILEMNICKÉ 50 S 211 VYPADALO?

 

 

V areálu oba dva dny byl k dispozici velkokapacitní vyhřívaný stan, kde byl pro všechny účastníky připraven stánek MONZAS s teplým čajem nebo tradiční převlékárna a úschovna od našeho hlavního partnera CARDION. Děti si mohly v zóně 211 vyzkoušet novinky v podobě střelby s laserovou zbraní na terč, tak jako v biatlonu anebo tradiční fotokoutek, kde byly přichystány nejrůznější rekvizity se zimní tématikou. 

Nyní nás čeká dva víkendy pauza, kdy věříme, že pořádně nasněží a uvidíme se pak o víkendu 18. – 19. 2. na již 52. ročníku legendárního závodu CARDION Karlův běh

Tým SPŽ
 

  • Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211
  • Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211
  • Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211
  • Stopa pro život začala parádní akcí Jilemnická 50 s 211
Víc než jen lyžování. CARDION Karlův běh nabízí unikátní zážitek pro všechny!
Autor

Je to místo, kde na vás dýchne tradice a slavná historie doslova z každého koutu. Další závod z pětidílné série Stopa pro život pod názvem CARDION Karlův běh se uskuteční 18. a 19. února v nádherných kulisách Božího Daru v Krušných horách a všichni příznivci klasického lyžování se mohou těšit na parádní zážitek.

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence