Krkonošská 70 MONZAS je úspěšně za námi!

Autor

V sobotu 4. března proběhla ve Špindlerově Mlýně předposlední zastávka letošní sezony - Krkonošská 70 MONZAS. Jedná se o legendární závod pětičlenných hlídek, kde si mohli účastníci vyzkoušet i závod jednotlivců. Zázemí akce bylo postaveno u spodní stanice lanovky ve Svatém Petru a závodníky tak hned po startu čekalo nelehké stoupání. Počasí nám přálo a trasy byly výborně připravené. 

Krkonošská 70 MONZAS je úspěšně za námi!

Závody hlídek

Hlídky měly na výběr ze tří vzdáleností, kdy kromě tras na 25 a 50km byla možnost poměřit síly i na trase na 70km. 

Nejdelší trasu ovládla hlídka VSK MFF UK v neuvěřitelném čase 3:49:05 a s náskokem 7 a půl minut porazily Žižkovské Tygry B. Za 4 hodiny a 29 vteřin se dostala do cíle i třetí hlídka Kasper Swix Team A. 

Kompletní výsledky ze závodu hlídek jsou k nahlédnutí ZDE

Závody jednotlivců 

Nezávodilo se jen v hlídkách, ale samozřejmě byly do programu zařazeny i závody jednotlivců. Konkrétně na 25 a 50km. Kratší trasu ovládl Lukáš Kubričan z týmu SK Rossignol Team Pustevny s časem 1:08:17 před Srbem Vladimírem - OK Lokomotiva Pardubice, kerý do cíle přijel s minutovou ztrátou. Na stupních vítězů je pak doplnil Ondřej Kodr z týmu Ouki Douki. Na dlouhé trase byl závěr lehce vyrovnanější, jelikož Michal Štantejský z týmu SAC Špindlerův Mlýn zvítězil v čase 2:52:54 s 27 vteřinovým náskokem před Martinem Rejzkem z Eleven Eintracht BS Skimarathon Team. Bronzovou medaili se ztrátou šest a půl minuty vybojoval Petr Lisičan z TOMSPORT TEAM. 

Kompletní výskedky z krátké trasy jsou ZDE, z dlouhé ZDE

Moc gratulujeme všem, kteří na trasy vyjeli, není to v Krkonoších vůbec lehké a vážíme si výkonu každého z vás. 

Krkonošská 70 MONZAS

Do konce sezony nám už zbývá jen jedna zastávka a to tuto sobotu, 11.3. ve Vysočina Areně, kde se pojede BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže

Všem zúčastným ještě jednou moc gratulujeme a budeme se těšit příště. 

Tým SPŽ, TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s. a, Kasper Swix team

  • Krkonošská 70 MONZAS je úspěšně za námi!
  • Krkonošská 70 MONZAS je úspěšně za námi!
  • Krkonošská 70 MONZAS je úspěšně za námi!
Seriál závodů Stopa pro život a jeho poslední akce!
Autor

11. března se koná poslední z pětice závodů seriálu Stopa pro život. Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě je totiž skutečnou mekkou českého sportu. Pokud tedy ty i tvoje rodina milujete běžecké lyžování, neváhejte. Akce pod názvem BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže je zárukou vaší maximální spokojenosti. 
 

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence