Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!

Autor

Během posledního únorového víkendu, 25. - 26. 2., se uskuteční 38. ročník Šumavského skimaratonu TV NOVA. Trasy závodu vedou krásnou přírodou Šumavského národního parku a na účastníky čeká nabitý program. Součástí programu jsou jak závody volnou, tak i klasickou technikou a samozřejmě, že nechybí ani dětské závody TV NOVA. Zároveň se jedná o závod, který je součástí Euroloppet tour a tak můžeš svoji aktuální formu poměřit s mezinárodní konkurencí! 

Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!

Pestrá nabídka pro všechny

Pokud si opravdu věříte a chcete si ověřit, co se ve vás skrývá, pak už v sobotu můžete vyrazit na skutečnou lahůdku a klasiku Šumavského skimaratonu, neboli na závod v délce 46 kilometrů. Jestli raději vsadíte na jistotu, jistě vám přijde vhod poloviční vzdálenost na 23 km.  A pokud si chcete s vaší rodinou či přáteli užít opravdu bezstarostnou jízdu bez tlaku na čas či výsledek, 8 km dlouhá trasa bude tím pravým. Ve všech třech případech se pojede volnou technikou.
Jako na každé z akcí Stopy pro život i tady si na své přijdou děti. Jejich závody budou rozděleny na základě věkových kategorií na distance od 1 km do 5 km a jako vždy jsou díky Nadaci PPF zdarma. Každý z malých lyžařských talentů už má navíc teď jistotu, že si ze závodu kromě krásného zážitku odnese i medaili.

Jak klíčové je pro Šumavský skimaraton to, aby se závodu mohli účastnit opravdu všichni milovníci klasického lyžování, potvrzují slova hlavního organizátora Karla Hudečka. „Naším cílem je, aby si z nabídky závodů mohli vybrat opravdu všichni bez ohledu na výkonnost. To znamená, že k dispozici je jak ikonická trať na 45 km klasicky, tak i tzv. Šumavská pohoda, což je trať na 8 kilometrů. Ke každému závodu patří i doprovodný servis jako časomíra, číslo a samozřejmě občerstvení v cíli.“ 
A neděle? Tady své umění budete pro změnu moci ukázat klasickou technikou, a to buď na 45 km či 23 km dlouhé trati. V případě delší varianty se můžete těšit na štreku vedoucí Národním parkem Šumava s převýšením 974 metrů, výzvou bezpochyby bude i zdolání nejvyššího bodu celé trasy, kterým je populární Černá hora. V případě kratší volby pak vystoupáte „jen“ do výšky 565 metrů, o půvaby šumavské krajiny, stejně jako při všech ostatních variantách, však ochuzeni v žádném případě nebudete. 
Že své schopnosti budete moci poměřit se svými vrstevníky zajistí rozdělení závodů do několika věkových kategorií od 19 let až po ostřílené borce s ročníkem narození 1953 a starší.

Ovšem pozor! Pořadatelé pro vás na sobotu připravili opravdovou lahůdku pod titulem ŠUMAVÁK TEAM, který je součástí závodu na 45 km. Jak už název napovídá, jedná se o týmovou soutěž, ve které jedno družstvo tvoří až 5 závodníků. O výsledku rozhodne součet časů tří nejlepších členů každého týmu. A odměna? Rozhodně bude stát za to, vítězný tým totiž získá soudek ze Šumavského pivovaru Vimperk. 
„Šumavák je závod s velkou tradicí. Nápad ho uspořádat vznikl na základě toho, že se nám sem vrací hodně lidí, často jsou to kamarádi, parťáci, kteří jezdí společně a tento způsob se nám velmi osvědčil,“ dodává Hudeček.

Účastníci na první místě

O každého z účastníků závodu bude postaráno s maximální péčí. Těšit se tak můžete na originální dárek, samozřejmostí je občerstvení jak na trati, tak i v zázemí, kde na vás čeká teplé jídlo a pití. A to zdaleka není všechno. Pokud si chcete nechat vaše ski připravit od skutečných odborníků, pak budete mít možnost. Ti se postarají o to, že budete mít k dispozici tu ideální mázu, a to jak pro klasickou, tak volnou techniku. V zázemí závodu na vás bude čekat vyhřívaný stan, k dispozici bude i úschovna pro vaše oblečení či cennosti. 

Ať již do Kvildy dorazíte sami, s rodinou či s přáteli, čeká vás víkend plný sportu a především skvělé zábavy. Takže nezapomeňte, 25. a 26. února se na vás těšíme v Národním parku Šumava.

Tým SPŽ

  • Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!
  • Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!
  • Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!
  • Unikátní místo, mimořádný závod. Šumavský skimaraton TV NOVA je tady!
Krkonošská 70 počtvrté v řadě kořistí týmu Kasper SWIX. Mezi ženami nejrychlejší Tygřice
Autor
Fantastické výkony 700 nadšených běžkařů a příznivé, i když mrazivé počasí uzavřely ve

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence