Světový unikát! Krkonošská 70 nabídne událost, kterou jinde nezažijete

Autor

Březen začneme hned legendárním závodem s názvem Krkonošská 70 MONZAS, který nabízí mimo individiální formát i jedinečný závod hlídek na 25, 50 a 70km! Přijeď s kámošema 4. března do Špindlerova Mlýna a zapiš se do historie. 

Světový unikát! Krkonošská 70 nabídne událost, kterou jinde nezažijete

Unikátní závod hlídek

V nabídce Krkonošské 70 se blyští jako vzácný diamant. A není divu. Pětičlenné závody hlídek totiž na žádné jiné z akcí Stopy pro život ani jinde ve světě nenajdete. Pokud tedy milujete týmovou spolupráci i v lyžařské stopě, pak budete mít ideální příležitost. A to hned v několika variantách. Jestli se váš tým bude skládat z výhradně mužského osazenstva, pak jsou pro vás připraveny tratě v délce padesát kilometrů či královská sedmdesátikilometrová varianta. Zkrátka samozřejmě nepřijdou ani ženy, které si mohou ve vlastních kategoriích vyzkoušet také padesátikilometrovou či poloviční pětadvacetikilometrovou vzdálenost. Ochuzeni nebudou v případě zájmu ani o nejtěžší sedmdesát kilometrů dlouhou výzvu, v takovém případě ale budou hodnoceny ve stejné kategorii jako jejich mužští protějšci. Stejně tomu bude i v případě, kdy do boje vyrazí smíšené týmy. O mimořádnosti závodu jasně vypovídají slova ředitele Krkonošské 70 Petra Musila. „Rád bych pozval všechny milovníky lyžování na legendární závod hlídek, který se nikde jinde na světě nejezdí. Jde již o 68. ročník a jedná se o jedinou akci na světě, která se jede tímto způsobem. Závod je originální i v tom, že se nejede po vyrobených tratích, ale po turistických stezkách přes celé Krkonoše od "boudy" k "boudě". Zároveň můžeme garantovat, že půjde o závodně upravené tratě jak pro bruslení, tak i pro volný styl.“

Souboj jednotlivců 

Pokud ale dáváte přednost klasické variantě v podobě měření sil jednotlivců, pak si také přijdete na své. Na programu budou výzvy v podobě pětadvacet a padesát kilometrů dlouhých tratí. Jak již se stalo na akcích Stopy pro život dobrou tradicí, závody jsou rozděleny podle věku účastníků do několika kategorií od osmnácti let až po šedesátileté a starší lyžaře. Patnácti až sedmnáctiletí chlapci a dívky pak mohou startovat jen na pětadvacetikilometrové distanci.  

Účast hvězd i lákavé odměny

Jako na všech akcích pod záštitou Stopy pro život se i zde můžete závodů zúčastnit, ať již patříte mezi registrované lyžaře či se svému oblíbenému sportu věnujete výhradně jen jako koníčku. Krkonošská 70 je ale lákadlem i pro řadu významných osobností českého sportu. „Posledního ročníku se zúčastnili naši ještě nedávno aktivní biatlonisté jako Ondřej Moravec a Martin Jakš, ale třeba i špičkový skifař a několikanásobný mistr světa Ondra Synek. Dále pak nechyběly ani olympijská medailistka v běhu na lyžích Blanka Paulů či atletka a bývalá běžkyně na lyžích Eva Nývltová,“ dodává Petr Musil. A odměna pro vítěze? Rozhodně bude stát za to. Tři nejrychlejší borci a hlídky v každé z kategorií se mohou těšit na hodnotné ceny a pohár pro šampiony. Vítězové v kategoriích družstev pak i na finanční odměnu.

Takže nezapomeňte, 4. března se na vás těšíme ve Špindlerově Mlýně, čeká vás zážitek, který bude stát rozhodně za to!
 

  • Světový unikát! Krkonošská 70 nabídne událost, kterou jinde nezažijete
  • Světový unikát! Krkonošská 70 nabídne událost, kterou jinde nezažijete
  • Světový unikát! Krkonošská 70 nabídne událost, kterou jinde nezažijete
Krkonošská 70 počtvrté v řadě kořistí týmu Kasper SWIX. Mezi ženami nejrychlejší Tygřice
Autor
Fantastické výkony 700 nadšených běžkařů a příznivé, i když mrazivé počasí uzavřely ve

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence