Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!

Autor

Byla to jízda! První akce 14. sezony Stopy pro život – ČUS Jilemnické 50 se vydařila. Sobotní větrné počasí přivítalo na stadionu na Horních Mísečkách milovníky bílé stopy včetně dětských závodníků. Neděle byla prostě parádní! Na obloze vymeteno, křupavý sníh, vymrzlá stopa a nádherné výhledy na hřebeny Krkonoš. Víkend ve stopě, co víc si přát. Celkem na ČUS Jilemnickou 50 dorazilo necelých 700 lyžařů!

Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!

Pod pokličku příprav 

Samotné přípravy na závod začaly zostra v půlce ledna, metr po metru se technika místy doslova "prokousávala" vpřed. Na mnoha místech byly popadané stromy a větve vahou sněhu zasahovaly do trati a bylo nutné je odstranit. „Naši technici si na trati pořádně mákli, zvlášť v oblasti Janovy hory a pak v "myší díře". Kvalitu tratě na poslední chvíli ještě ovlivnil páteční déšť a velmi silný vítr. Přesto se podařilo s vypětím všech sil připravit parádní 15 km dlouhý okruh, na kterém si všichni užili dlouhé sjezdy, rovinaté rychlé pasáže i pořádné stoupání“, říká Barbora Horáčková, předsedkyně ČKS SKI Jilemnice. 

Pohled do závodní stopy

Skvělé podmínky přilákaly na start ČUS Jilemnické 50 více než 650 závodníků. Na nejkratší trati dominoval žižkovský tygr Vojtěch Schlechter před Liborem Šourkem a Janem Oberlanderem. Z žen byla nejrychlejší Lenka Schlechterová, která dojela do cíle před Julií Mrázovou a Kačkou Svobodovou.

Na třicítce v absolutním pořadí vyhrál o 2 minuty Jiří Kafka před Lukášem Kubričanem, třetí byl Lukáš Havel. Na stejné trati byla nejrychlejší ženou Zuzana Lepková, za ní skončila Marie Meischner a třetí nejlepší čas měla Jára Votočková.

V hlavním závodě ČUS Jilemnické 50 se stal absolutním vítězem s časem 2:17:47.7 Jaroslav Ehl z týmu Wikov SKI Skuhrov, který se v posledním okruhu dostal před Martina Sajdla z týmu Žižkovský tygři. Na třetím místě závod dokončil Zdeněk Melša ze Skilauf teamu. Nejrychlejší ženou na trati dlouhé 45 km byla Anna Marie Hejná reprezentující eD system Silvini team, která v absolutním pořadí dojela na skvělém 12. místě! Dalšími ženami v pořadí byly Vendula Křoustková z TJ ČZU – Rolníci a oddílová kolegyně vítězky, Míša Maděrová.

Děti a běžky, ANO! 

Na tomto tradičním podniku nemohli chybět ani malí „závoďáci“ na stadionu na Horních Mísečkách se jich sešlo cca 450. Poměřilí síly na tratích dlouhých 1 až 4 km. Dětský závod byl nejen krajským pohárovým závodem žactva, ale i veřejným závodem pro registrované i neregistrované závodníky v rámci projektu Lyžuj lesy pod patronací SLČR. Již třetím rokem startují všechny děti na Stopě ZDARMA! 

Závod plný osobností

ČUS Jilemnická 50 patří mezi podniky, které si v minulosti nenechali uniknout i mnohé osobnosti české laufařské scény. Mezi vítězi byli například Stanislav Řezáč, Zuzana Kocumová, Adéla Boudíková či Jiří Ročárek. 

Děkujeme! Závodníkům za skvělé výkony a všem, kdo se na přípravě závodu podíleli, obětavým pořadatelům z ČKS SKI Jilemnice, městu Jilemnice, partnerům klubu a SLČR. Snad jsme na nikoho nezapomněli, dodává Michal Kučera ze Stopy pro život.

Srdečně Vás zveme na CARDION Karlův běh o víkendu 17. – 18.2.2024. Tak zase brzy v závodní stopě. 
 

  • Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!
  • Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!
  • Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!
  • Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!
  • Krakonoši děkujeme - 17. ročník ČUS Jilemnické 50 je za námi!
Důležité informace k ČUS Jilemnické 50 2024
Autor

Je to tady! Stopa pro život začíná těd o víkendu 27. - 28. 1. akcí ČUS Jilemnická 50. Pokud ještě nejste přihlášeni, tak nevadí, protože registrace je možná i na místě. 

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence