Aktuální informace ohledně Šumavského skimaratonu TV NOVA k 22.2.2023

Autor

S lítostí a vzhledem k stále trvajícímu teplému počasí jsme byli nuceni učinit následující rozhodnutí níže, nebojte 38. ročník Šumavského skimaratonu se uskuteční. 

Aktuální informace ohledně Šumavského skimaratonu TV NOVA  k 22.2.2023
  1. dětské závody pro kategorie M/W8, M/W10 a M/W12 se RUŠÍ.
  2. dětem v kategorii M/W14 a M/W16 je umožněno startovat na trati 14 km (start 9:35 z Modravy, startovné zdarma).
  3. Cíl všech závodů bude s největší pravděpodobností v lese na Vltavské cestě cca 1 km před výjezdem z lesa. Cíl bude označen žlutými cedulemi CÍL a bude zde instalovaná časomíra. V prostoru cíle nebude ozvučení ani žádný branding. Finální řešení bude komunikováno před startem závodu komentátorem.
  4. Trať závodu dospělých je v současné době v překvapivě dobré kondici. Horší místa průběžně s velkým nasazením opravujeme. Snažíme se pro vás vytvořit co nejlepší podmínky a toužebně očekáváme víkendové ochlazení.
  5. Dospělé trasy startují z Modravy a podrobný rozpis tras najdete v kartě akce.
  6. Uzávěrka on-line registrace (výrazně preferujeme) je posunuta na čtvrtek 12:00 23.2.2023. Dohlášky na místě jsou možné v pátek 15:00-18:00 a v sobotu 13:00-15:00 ve velkém stanu na parkovišti na Kvildě. V omezené míře pak před startem na Modravě v sobotu i v neděli od 8:00. Pokud chcete i letos zažít Šumaváka, přihlaste se prosím předem, usnadníte nám výrazně přípravy. Startovné je nyní i na místě 900,- Kč. Na místě není možno platit kartou. Mějte prosím připravenou přesnou částku.

Pokud je to možné, prosíme nespoléhejte na dopravu z Kvildy na start na Modravu. V krátkém období před konáním závodu se nám nedaří zajistit dostatečný počet autobusů. Po závodech, již bez časového tlaku, vás budeme moci dopravit klubovými mikrobusy zpět na Modravu.

Děkujeme za pochopení.

Tým SPŽ a Fischer Ski klub Šumava Vimperk

Jak bude vypadat 38. ročník Šumavského skimaratonu TV NOVA?
Autor

Vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám jsme však nuceni přistoupit k zásadním změnám v propozicích závodu. Změny se týkají délky tras, místa startu a cíle i časového programu.

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence