Šumavský skimaraton 2024 je zrušen

Autor

S lítostí oznamujeme, že vzhledem k extrémně teplému počasí jsme nuceni letošní ročník Šumavského skimaratonu zrušit. Převážná část tratě je zcela bez sněhu a předpověď počasí neslibuje žádné zlepšení.

Šumavský skimaraton 2024 je zrušen

Je nám to velice líto. V minulosti jsme v případě nepříznivých podmínek dokázali souboj s počasím vyhrát a nějakou variantu tratě Šumaváka pro vás připravit. Letos to nejde.

Startovné vám vrátíme v plné výši, objednané čepičky a trička zašleme. Všem přihlášeným děkujeme za důvěru, jste opravdoví srdcaři. Vážíme si vás

Život jde dál! 

Věříme, že nám zachováte přízeň a sejdeme se příští rok 22. - 23. 2025 na Kvildě při jubilejním 40. ročníku Šumavského skimaratonu.

Organizační tým Šumavského skimaratonu

Fischer Ski klub Šumava Vimperk a Stopa pro život

Všechny příznivce Šumavského skimaratonu zveme na nesoutěžní happening „Memoriál Šumavského skimaratonu 2024“, který se uskuteční v sobotu 24.2.2024 v 10:00 na Kvildě. Po přivítání, proslovech a focení je na programu společný výběh (výlet) bez lyží z Kvildy do Vimperka (Vodník). Transport řidičů zpět na Kvildu je zajištěn.  Více informací na webu skimaraton.cz a FB.

Zákaz fluorových vosků: lyžařská revoluce musí vypuknout i v českých horách. Škodlivé látky v nich zůstanou navždy!
Autor

Nikdy nezmizí. Fluorované látky, které se každý den uvolňují v horách z lyžařských vosků, zůstanou v přírodě navždy. Dostanou se do půdy, vodních zdrojů i potravního řetězce. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) nejen z tohoto důvodu již používání fluorovaných vosků zakázala, odborníci a výrobci ale upozorňují na závažné důvody, kvůli kterým by srovnatelné fluor-free alternativy měli využívat také rekreační lyžaři.

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence